Škole za Afriku zajednička je inicijativa UNICEF-a, Zaklade Nelson Mandela te Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava. Cilj projekta je osigurati pristup kvalitetnom obrazovanju djeci diljem Afrike. U prikupljanju pomoći za 13 najugroženijih zemalja afričkog kontinenta danas sudjeluje preko 27 razvijenih zemalja diljem svijeta.

Projekt Škole za Afriku osobito se brine o djeci koja žive u iznimno teškim uvjetima, djeci bez roditelja, kao i o djevojčicama koje su u nekim sredinama često dodatno uskraćene za mogućnost obrazovanja.

Naš se vrtić i u ovoj pedagoškoj godini uključio u provođenje navedenog projekta. Kroz edukativne materijale i osmišljene aktivnosti zajedno učimo o drugima i drugačijima te gradimo vještine međusobnog uvažavanja i pomaganja drugima.

Posebno smo ponosni i na suradnju s roditeljima koji pokazuju inicijativu za uključivanjem u projekt kroz humanitarno prikupljanje sredstava za djecu Afrike, a naša prva takva akcija održana je povodom Svjetskog dana štednje koji se svake godine obilježava 30.listopada. Djeca iz skupina Bubamare, Zmajići, Zvjezdice, Leptirići, Loptice, Mišići, Pčelice, Lastavice, Kapljice, Srčeka i Balončići pokazala su veliki interes i motivaciju za provođenjem aktivnosti unutar projekta te svima još jednom zahvaljujemo na prikupljenoj donaciji!

Comments are disabled.