Skupina Mišići  uključila se u UNICEF-ov projekt za pomoć izgradnji škola i bolje budućnosti za djecu afričkog kontinenta. Naša djeca na zanimljiv način imaju priliku učiti o dječjim pravima i pomoći kroz organiziranje različitih aktivnosti prikupljanja sredstava za pomoć svojim vršnjacima na Madagaskaru. Novac koji prikupimo uporabit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja.

Kroz različite aktivnosti stječemo znanja o Africi kao kontinentu, upoznajemo druge kulture, civilizacije i običaje, učimo i živimo dječja prava, odgovornost prema sebi i drugima. Razvijamo svijest o pripadnosti zajednici, razumijevamo i prihvaćamo potrebe drugih, učimo poštivati druge te potičemo razvoj socijalnih vještina za uspostavljanje kvalitetnih međuljudskih odnosa.

Tražili smo Afriku na karti i globusu, pogledali dokumentarac o ljudima i životinjama  Afrike. Slušali smo priču „Moja Afrika“ , a uz pomoć „Priče o Sivku“ izradili smo šarenu ogrlicu od gumbića. Zamislili smo najljepši vrtić za djecu Madagaskara, pa smo ga uz pomoć šarenih papirića i izradili. Rafaelova mama pomogla nam je izraditi fine čokoladne banana kuglice, a svakodnevno smo uživali i u plesu uz pjesmice „Išli smo u Afriku“, „5 little monkeys“ i „The lion sleeps tonight“.  

Izradili smo i bankovni kutić gdje su djeca uživala u simboličkoj igri banke, upoznala se s hrvatskom valutom i novčanicama, načinom na koji zaradimo novac i štednji. Tjedan smo završili obilježavanjem Svjetskog dana štednje na način da su djeca izradila svoje kasice na temu Afrike te ubacila novčane priloge u zajedničku kasicu. Prikupljeni iznos bit će uplaćen UNICEF-u, a svima uključenima od srca hvala.

Comments are disabled.