Prve zrake proljetnog sunca izmamile su osmijeh na lica malih Mišića. Vrijeme najviše volimo provoditi vani na igralištu u igrama loptom, ljuljanju, crtanju kredama ili igri lovača. Prvi vjesnici proljeća, naše šarene proljetnice potaknule su nas na niz zanimljivih aktivnosti.

Cilj aktivnosti bio je poticati djecu na promatranje i zapažanje događanja oko nas te omogućavanja djetetu stjecanja znanja o proljeću i osvještavanje njegove uloge u očuvanju prirode i proljetnica.

Proljetnice su poslužile kao poticaj za njihovo imenovanje, opisivanje te likovne aktivnosti u različitim tehnikama. Slavili smo dolazak proljeća slikanjem, crtanjem, modeliranjem, pjevanjem pjesmica o visibabama, jaglacima, leptirićima, pričanjem priča o proljeću i cvjetnim livadama.

Svjetski dan voda obilježili smo s našom zdravstvenom djelatnicom. Pričali smo o tome koliko vode ima u našem tijelu, gdje se i u kojim oblicima nalazi voda u prirodi, za što sve koristimo vodu i kako je možemo štedjeti. Pili smo slatku i slanu vodu, bavili se prigodnim likovnim aktivnostima i naučili novu pjesmicu o vodi.

Comments are disabled.