Dolaskom proljeća dani su sve duži, vrijeme sve toplije, a priroda je prepuna raznolikog cvijeća. Prilikom šetnje po dvorištu dječjeg vrtića uočili smo prve vjesnike proljeća u okolnim dvorištima.  Loptice su istraživale životni ciklus cvijeta, dijelove i uloge dijelova biljke. Upoznali smo se sa najpoznatijim proljetnicama: visibabama, jaglacima, narcisama, ljubičicama, zumbulima i drijemavcima…

Pomno su promatrali izgled svake proljetnice pa su tako  u likovnom centru  raznim tehnikama  prikazali svoj doživljaj pojedinog cvijeta. Ukazali smo na to da su biljke žive i da bi preživjele treba im voda, zemlja i sunce pa tako su djeca samoinicijativno odlučila voditi brigu o cvijeću u našem dvorištu. Kao i uvijek veselimo se proljeću i svim aktivnostima vezanih uz ovo godišnje doba, a neizostavna nam je bila pjesma „ Visibaba mala“ koja se danima orila prostorom našeg dječjeg vrtića!

No pjesmi i plesu nije bilo kraja jer smo kroz tjedan proslavili čak dva rođendana naših dragih prijatelja Irinine i Timona!

Kako nam je bio pogledajte u našoj fotogaleriji! 😊

Comments are disabled.