smart


Imajući na umu da djeca iskazuju ljubav i interes za životinje, Pčelice će tokom cijele pedagoške godine provoditi projekt „ŽIVOTINJE“.   Kroz protekla dva tjedna kroz razne aktivnosti upoznale su ŠUMSKE ŽIVOTINJE. Kroz PRIČU IZ ŠUME, svakodnevno smo se razgibavali uz pjesmice ZEKO HOP, BOC, BOC IGLICAMA, MEDO BRUNDO, IDE JEŽ.

Kroz različite slikovnice, dramatizacije i priče utjecali smo na bogaćenje rječnika te razvoj govora.

Kroz likovne aktivnosti ( izrada ježa, sove, lisice, medvjeda, vjeverice, upotrebljavajući raznovrsne materijale) poticali smo i razvijali dječju maštu i kreativnost.

Kroz video zapise o životinjama djeca su proširivala znanje o životinjama.

Na improviziranoj maketi šume, djeca su manipulirala igračkama šumskih životinja, pritom ih imenujući, oponašajući glasanje pojedinih životinja.

Njegujući suradnju s roditeljima, u vrtiću smo ugostili Kiarinog tatu, gosp. M. Rabar ( šumski tehničar, lovac), koji je kroz plakat s djecom imenovao životinje, oponašao njihovo glasanje. A kako bi promatrali i pomazili lane, odšetali smo do obitelji Tuščić, koja je udomila i brinula o ozlijeđenom lanetu.

Cjelokupnim aktivnostima utjecali smo na stjecanje iskustva i spoznaja o prirodnoj sredini, razvoj likovnog senzibiliteta za različita likovna sredstva i materijale te razvoj pozitivnih stavova i odnosa prema okolini.

Comments are disabled.