U Dječjem vrtiću “Leptirić” u Hlebinama, 24. svibnja 2022. održala se radionica Emotikon – digitalni trag u sklopu projekta Digitalni građani. Na radionici su sudjelovali učenici 8.r. Područne škole Josipa Generalića Hlebine, Iva Hodalić i Leon Jagarinec te djeca predškolskog uzrasta.  Započeli smo radionicu igrom slagalice emotikona na tablet uređajima. Nakon složene slagalice razgovarali smo o emotikonama i čemu oni služe. Djeca su glumila kako izgledaju kada su sretna, ljuta, tužna te smo nastavili razgovor u kojim se situacijama tako osjećaju. 
Dobila su izrezane emotikone i fotografije djece s različitim emocijama na licima te su spojila parove i zalijepili ih na plakat. Povezali smo temu emotikona s tragovima s kojima su se do sada susreli – trag aviona, otisak stopala u pijesku, tragovi životinja u snijegu i slično. Spomenuli smo da je slanje emotikona digitalni trag kao i pisanje poruka.
Za kraj radionice odigrali su na tablet uređajima igru Dubble (pronalaženje dvije iste sličice – emotikona, na dvije kartice) i nakon odigrane igre, djeci smo namazali dlan fingerpainting bojama te su na plakatu ostavili svoj trag – otisak dlana.
U nastavku je videozapis sa slikama naše radionice.

Comments are disabled.