Dječji se tjedan obilježava prvog punog tjedna u listopadu u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“. Ove godine posvećen je igri i zajedničkoj aktivnosti. Aktivnosti se održavaju pod zajedničkim nazivom Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!

Mišići su tjedan proveli vrlo aktivno uz razne pokretne igre i pjesme. Uživali smo u igrama na toboganu, ljuljačkama, klackalicama, šetnji selom, igranju „Crne kraljice 1,2,3“ i „Krokodile, možemo li prijeći rijeku“. Svakodnevno smo pjevali „Kad si sretan“ i „Mi smo djeca vesela“. Puno smo pričali o tome koja su naša, dječja prava kao i o tome kako se ponašamo prema svojim prijateljima. Otiscima dlanova izradili smo zastavu prijateljstva koja sad krasi prostor naše sobe i podsjeća nas na zajedništvo i prijateljstvo. Zanimljivu i duhovitu priču Tu sam, uz tebe ispričala nam je teta knjižničarka iz bibliobusa u koji uvijek rado dolazimo.

Posebno dinamičan bio nam je petak. Naime, ujutro nas je posjetio načelnik općine Peteranec, Ivan Derdić i Podravkin Lino koji uvijek izmami osmijehe na dječja lica. Družili smo se uz igru „Mi smo djeca vesela“ i puuuuno zagrljaja. Djeca su ovom prigodom počašćena Podravkinim slatkim i slanim proizvodima.

Uz sve to, gospođa Draženka iz Društva Naša djeca Koprivnica razgibala nas je uz pregršt raznih igara u dvorani. Dječaci su najviše uživali u igranju nogometa i košarke, dok su se djevojčice okušale u preskakanju Gumi-gumi. Preskakali smo vijače, plesali uz Glazbeni kolut, naučili bacati frizbi, vježbali koordinaciju, spretnost i motoriku uz dodavanje kolutova držeći se za ruke u krugu. Najzanimljivije od svega bilo nam je natjecanje u tome tko će dalje štrcnuti pikulu. Odlično smo se proveli u druženju i jedva čekamo neki novi susret.

U fotogaleriji možete pogledati kako je to bilo.

Comments are disabled.