Mjesec studeni, konkretno od 13. do 17.11., bio je nešto drugačiji i posebniji zahvaljujući roditeljima koji su gostovali u našoj skupini u ulozi čitača slikovnica. Posjetile su nas četiri mame:  Maja, Ana, Maja i Matea te nas “počastile” vrlo lijepim, edukativnim i zanimljivim izborom slikovnica. U čitanju i razgovoru sa “zahtjevnom” publikom Bubamaraca odlično su se snašle i zaslužile pljesak. Nadamo se da su se ugodno osjećale u našem ambijentu i društvu jer smo se mi baš tako osjećali u njihovom, posebno Rudi, Jakov, Franka i Eva.

 

Ovi susreti kroz čitanje nisu samo dio našeg projekta “Slikovnica i ja prijatelja dva” kojim potičemo i razvijamo verbalno-jezične te socio-emocionalne vještine djeteta , već su dio aktivnosti u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige i ono što je najvažnije, ovakvi susreti su divni i povezujući trenuci za sve nas: djecu, roditelje i odgojitelje. Obzirom da interes za čitanje slikovnica u vrtiću postoji i kod drugih roditelja, nastavit ćemo sa ovakvim susretima  i u nadolazećem razdoblju, te tako poticati partnerske odnose između obitelji i vrtića, a možda potaknuti i neke druge zanimljive, kreativne ideje.

Veselimo se budućim zajedničkim susretima, a do tada: ČITAJE GLASNO DJECI (bilo gdje i bilo kad…najbolje svaki dan) JER ČITANJE ZNANJE ZNAČI!

 

Po izboru gostujućih mama i njihovih mališana, preporučamo slikovnice:

  • “Nemoj otvoriti ovu knjigu”
  • ” Ne dobiješ baš sve što želiš, ali ipak se veseliš”
  • “ZOG i leteći liječnici”
  • “Vjeruj u sebe” (Medvjedić Winnie Pooh)
  • “Djevojčica sa žigicama”
  • “Ježeva kućica”
  • “Mudrica”

 

Osim mama, Bubamarama su slikovnice čitale i pripravnice Josipa i Lucija koje su osim slikovnica „Kako zagrliti ježa“ i „Ptice“, djeci pripremile mnoštvo aktivnosti na temu šumskih životinja i ptica. Kako je bilo, pogledajte u foto galeriji.

Comments are disabled.