smart


Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 2024., naš vrtić se priključio aktivnostima Tjedan zdravlja u vrtiću – Smart Family u vrtiću koje koordinira Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu provedbe aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ i zajedničke akcije na razini Europe, Health4EUKids.

Cilj Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ je unapređenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života. Provedbom „Živjeti zdravo“ želi se senzibilizirati i educirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika, čime se može doprinijeti smanjenju obolijevanja od kroničnih nezaraznih bolesti koje su uzrok više od tri četvrtina smrti u Hrvatskoj.

Cilj zajedničke akcije na razini Europe, Health4EUKids je implementacija modela dobre prakse u području promicanja zdravlja od najranije dobi, specifično finskog modela Smart Family, koji za cilj ima provedbu različitih zabavnih aktivnosti.

Aktivnosti smo podijelili po danima, a izgledalo je ovako:

PONEDJELJAK- Vježbanje voće salate i mijesim mijesim kruh

UTORAK- Superheroj koji obožava svu hranu, proučavamo ( upoznajemo ) povrće na našem urbanom vrtu

SRIJEDA- igra: posadi voće i povrće s materijalima od tkanine te detektivski pas Pero istražuje posađeno

ČETVRTAK- voda s okusom, čaša s krastavcima, čaša s limunom, čaša s mentom, mineralna i obična voda i razlike

PETAK- pogađanje voća i povrća i igra prepoznavanja

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Comments are disabled.