U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, kroz prošlotjedne mnogobrojne aktivnosti, Sovice su učile o važnosti vođenja brige o našoj planeti i kako kroz male korake mogu učiniti velike stvari.

Pročitali smo razne slikovnice poput „Papir ili plastika“, „Dvije kante za smeće“ i „Alba, riba koja živi sto godina“, ali i pogledali video zapis pod nazivom „Planeta plastike i zagađenja“, kroz koje je djeci skrenuta pažnja na pravilno odlaganje otpada, ali i na posljedice do kojih dolazi ako se toga ne pridržavamo.

Istraživačko spoznajne aktivnosti temeljile su se na proučavanju atlasa i globusa kojeg su kasnije i same imali priliku oslikati na predlošku kaširanog balona, a kako bi pokazali dobro djelo – djeci je ponuđena senzorna kutija ispunjena vodom i raznim smećem kojeg su hvataljkama vadila van.

Osim oslikavanja vlastitog globusa, još jedna od likovnih aktivnosti bila je bojenje kanta za smeće u pravilne boje u koje su kasnije djeca lijepila sličice otpada. Odigrane su i mnoge igre u stolno-manipulativnom centru među kojima memory s tematskim slikama.

Provodili smo i nekolicinu vremena na otvorenom u igri, šetnji okolicom sa zadatkom sakupljanja razbacanog smeća, a po potrebi smo zalijevali i posađeno cvijeće oko vrtića. Osim rođendana planete Zemlje, proslavili smo i nekoliko rođendana naših Sovica koje su napunile četiri godine.

Slike proslava, ali i odrađenih aktivnosti – pogledajte u nastavku.

Comments are disabled.