Odgojiteljice našeg vrtića Ivona Čižmešija i Dubravka Kovačić 20. svibnja 2022. započele su sudjelovanje na edukaciji Odgoj za održivi razvoj, koju provodi centar Dječjeg vrtića ” Srednjaci” iz Zagreba.
Program rada stručno razvojnog centra ostvaruje se kroz različite oblike: predavanja, praktične radionice, fokus grupe, terensku nastavu, izdavačku djelatnost, uvidima i dokumentiranjem odgojno obrazovnog procesa.
Edukacija se sastoji od 10 modula, a po njenom završetku polaznici će dobiti potvrdu o završenom stručnom usavršavanju, te će biti osposobljeni za planiranje i provođenje programa “Odgoj za održivi razvoj”.
Teme modula su:
▪︎Program odgoja i obrazovanja za održivi razvoj u Dječjem vrtiću 
“Srednjaci”.
▪︎Odgoj za održivi razvoj kod nas i u svijetu. Pojmovi, stavovi i navike u kontekstu Odgoja za održivi razvoj. Vještine komuniciranja.
▪︎Učenje putem osjetila
▪︎Dijete i zdravlja
▪︎Prostorni kontekst i održivi razvoj.
▪︎Likovno, govorno i glazbeno stvaralaštvo u kontekstu Odgoja za održivi razvoj.
▪︎Dijete i životinje
▪︎Dijete i priroda
▪︎Suradnja s vanjskim institucijama u provedbi programa, edukativni izleti.
▪︎Ekološki projekti (prezentacije polaznika)
Nakon predstavljanja voditelja edukacije na 1. modulu prezentirana je uloga i zadaća Stručno razvojnog centra u provođenju Odgoja za održivi razvoj. Uslijedila je igra upoznavanja sudionika u kojoj su sudionici imali priliku predstaviti sebe i ustanovu u kojoj rade. Za kraj je uslijedilo predavanje o održivom razvoju kod nas i u svijetu i o Programu za održivi razvoj koji se provodi u DV “Srednjaci”.

 

Comments are disabled.