smart


Tijekom tjedna Pčelice su se upoznavale sa stanovnicima šume kroz raznolike igrolike, likovne, govorne, glazbene, senzorne i manipulativne aktivnosti. Saznali smo da u šumi živi: veliki medvjed, lukava lisica, strašan vuk, hitra vjeverica, plašljivi jež, mudra sova, gladna divlja svinja, glasna vrana, plaha srna, ponosan jelen, brzi zec i ostali.

Tjedan smo započeli imenovanjem šumskih životinja uz pomoć kartica s fotografijama istih i usvajanjem stihova pjesme „Medo brundo“. Djeci su bile ponuđene sljedeće didaktičke igre: umetaljke „Jež i bodlje“, „Nahrani vjevericu“ i „Nahrani medvjeda“ za uvježbavanje fine motorike, hvata  i preciznosti; igra na čičak „Šuma“ te simbolička igra manipulacije figurama šumskih životinja na maketi šume koje su djeci, osim pregršt zabave, pružile  orijentir za uvježbavanje  prostornih odnosa  i razumijevanje međuodnosa biljnog i životinjskog svijeta.

Pomoću štapnih lutaka dramatizirali smo igrokaze: „Izgubljena bodlja“ te „Medvjed i vjeverica“. Listali  smo i proučavali slikovnice na temu: „Istraži šumu“ i „Priroda“. Imitirali smo kretnje šumskih životinja i glasali se poput njih te naučili pokretnu igru s pjevanjem „Boc, boc iglicama“. Izradili smo ježiće otiskivanjem dlanova – načinivši im tako bodlje i oblikovali ih od plastelina i grančica. Izradili smo i medvjediće puneći staklenke orašastim plodovima.

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima Rabar na izrađenom plakatu s fotografijama šumskih životinja te kalendaru koji su nam poklonili, a nadasve na suradnji i doprinosu ovotjednoj temi. Pažnja djece itekako je bila usmjerena na izloženi plakat sa živopisnim fotografijama i djeca su mogla sa znatiželjom promatrati, uspoređivati, komentirati, imenovati i opisivati šumske životinje.

Tjedan je bio kratak, no aktivnostima sadržajan i zanimljiv – pogledajte priložene fotografije koje smo pripremili za vas.

Comments are disabled.