Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju,

jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju.

Znaju i mali „Mišići“ da Nikola voli dobru djecu, pa su se stoga već u rano jutro primili posla. Nacrtali su svoje želje i dobro očistili čizmice. Na sam spomen Svetog Nikole ozare im se lica, a osmjesi razvuku od uha do uha. Takvo raspoloženje vladalo je cijeli tjedan uz neizostavne pjesme o Svetom Nikoli. Nikolu smo pobliže upoznali uz legendu o njegovom životu, nekoliko priča o tome zašto voli čizmice, a kroz igrokaz smo saznali zašto ga često prati zločesti Krampus. Veliko oduševljenje izazvao je posjet Svetog Nikole koji je mališane počastio slatko-slanim Podravkinim paketima. Djeca su imala mnoštvo pitanja za Nikolu te su mu na kraju posjeta obećali da će se potruditi biti što bolji kako bi ih i iduće godine posjetio.

Iako se cijeli tjedan pričalo o posjetu Svetog Nikole, djeca su uživala i u slaganju puzzla, igranju memory, izradi brade Svetog Nikole od raznih perlica te crtanjem iste u brašnu. Puno smo radili na opisu Svetog Nikole, od toga kako izgleda, što ima obučeno, koje boje prevladavaju. Svoju kreativnost u likovnom stvaralaštvu izrazili smo uz bojanje čizmica i izradu Sv. Nikole od kartona i papira u boji.

Nismo zaboravili ni upaliti 2. adventsku svijeću, a jako nas veseli i svakodnevno otvaranje adventskog kalendara. U našem seoskom parku okitili smo luk te smo marljivo vježbali za naš subotnji nastup na Adventu u Sigecu.

Comments are disabled.