Prethodni tjedan Točkice su posvetile zdravlju i njegovu očuvanju kroz usvajanje pravilnih higijenskih i prehrambenih navika. Nakon razgovora o odlasku kod liječnika, upoznale su što se sve koristi tijekom pregleda u ordinaciji, ali i istražile što se sve nalazi u kutiji prve pomoći. Kroz simboličku igru i uz pjesmu  „Tko se boji doktora?“ djeca su se uživjela u uloge liječnika, medicinskih sestara i pacijenata te se odlično zabavila.

Pravilno smo prali ruke pjevajući pjesmu „Ovako se ruke miju“, a važnost svakodnevne brige o svojoj higijeni i zdravlju naglasili smo i pričama „Čarli je bolestan“ i „Jana i higijena“.

Obratili smo pozornost i na važnost raznolike prehrane. Nakon prepoznavanja i imenovanja voća, uz pjesmu „Kruška, jabuka, šljiva“ aplikacije navedenog voća obojili smo flomasterima.

U svojoj smo vrtićkoj kuhinji oprali voće i izrezali ga plastičnim priborom te tako samostalno pripremili voćnu salatu pa je s velikim užitkom pojeli. Osim toga, pripremili smo i voćni smoothie, a Točkicama se najviše svidio onaj okusa banane i jabuke.

Priča „Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan“ uklopila se u cjelotjednu temu zdravlja, ali i proslavu rođendana Lukasa R. Točkice su svojim crtežima doprinijele izradi rođendanske čestitke za svog prijatelja. Posebnu pozornost, kao i uvijek, izazvalo je puhanje rođendanske svjećice.

Tijekom cijelog tjedna Točkice su poticane na samostalnost prilikom izuvanja i obuvanja, kao i svlačenja i oblačenja jakni i vesta.

Fotografije još jednog zanimljivog tjedna kod Točkica pogledajte u nastavku.

Comments are disabled.