Sunčane dane prethodnog tjedna vesele su Točkice iskoristile za boravak na otvorenom. Promatrali smo biljke koje rastu u vrtićkom dvorištu i brinuli o njima zalijevajući ih malom kanticom. Nije nedostajalo niti fizičkih aktivnosti poput spuštanja niz tobogan, igre bagerima, lopticama, kosilicom i tačkama, kao ni vožnje autićima.

Priča „Miffy na igralištu“ otkrila nam je čime se ta malena zečica zabavlja, ali i obogatila naš rječnik za još nekoliko jednostavnih, ali značajnih riječi.

Samoincijativnim listanjem slikovnica pokazali smo velik interes za samostalnim promatranjem ilustracija, njihovim imenovanjem te „početnim maštovitim čitanjem“.

Također, Točkice su svakodnevno poticane na samostalnost prilikom izuvanja i obuvanja, a u krugu prijateljstva ponovile su pravila primjerenog i poželjnog ponašanja u vrtiću. Osim toga, pričom „Volim pomagati mami, tati, baki…“ osvijestile su važnost međusobne pomoći i suradnje.

Dio tjednih aktivnosti posvetili smo bojama pa smo tako umetali cvjetove i leptire prema boji u izrađen predložak te prema istom svojstvu smještali leptiriće na latice cvijeta.

Tjedan je bio poseban za Petru L. koja je sa svojim vrtićkim prijateljima proslavila rođendan. Kao i tijekom svake rođendanske proslave, dječju pozornost privuklo je mnoštvo šarenih balona, kao i zajedničko puhanje svjećice rođendanske torte.

Fotografije još jednog veselog tjedna u Točkicama pogledajte u fotogaleriji.

Comments are disabled.