Uz sve jesenske plodove Točkice su se prethodni tjedan bavile gljivama.
O njima su puno saznale kroz razgovor i slušajući audio priče “Mala gljiva, a ne gljivica” i “Pod gljivom”, dok su njihov raznolik izgled upoznale promatrajući ih na fotografijama i ilustracijama u enciklopedijama.
Aplikacijama gljiva ponovili smo odnose veličina, a u skladu s našim ovopedagoškim projektom pronalazili smo aplikacije gljiva istih boja. Isto tako, prema boji smo poklapali i točkice na izrađenoj šarenoj gljivi.
Likovno smo se izražavali pastelama kojima smo obojili crteže gljiva.
Posebno oduševljenje Točkicama je izazvalo pjevanje pjesme “Molba gljive muhare” uz pratnju naše odgojiteljice Klare na sintetizatoru zvuka, na čemu joj još jednom zahvaljujemo.
Kroz sve navedene aktivnosti Točkice su s poznale da postoje jestive, ali i one otrovne gljive koje ne smijemo dirati niti brati.
Tjedan je posebno obogatila rođendanska proslava Erika K. tijekom koje smo se odlično zabavili plešući s balonima uz prigodne dječje rođendanske pjesme, gledajući kako naš prijatelj Oblutak slavi taj svoj poseban dan i izrađujući rođendansku čestitku s našim originalnim crtežima.
Bogatu fotogaleriju Točkica i gljivica pogledajte u nastavku.

Comments are disabled.