Maketa šume upoznala je djecu sa šumskim životinjama i njihovim staništima. Tako smo upoznali sovu, ježa, medvjeda, vjevericu, lisicu… i njihove kuće. Saznali  smo da medvjed ima brlog, lisica logu, vjeverica da živi u duplji, a mnoge životinje još žive u šumi. Plakat sa šumskim životinjama poslužio nam je za njihovo opisivanje i imenovanje, a predškolarce je potaknuo i na pisanje imena životinja. Sami smo izrađivali razne životinje od neoblikovanog materijala, crtali ih i bojili vodenim bojama. Vježbali smo kroz tjelesne aktivnosti njihov hod, šuljanje, spavanje i disanje. Raznovrsnim aktivnostima vježbali smo grafomotoriku i finu motoriku kod djece. Čitali smo ,,Prijateljstvo u šumi“, ,,Priča o ježu“ , „Bojažljiva sova“ i „Zaljubila se vjeverica u lješnjak“. Pjevali smo i plesali uz pjesme „Boc, boc iglicama“ i „U šumici zeko“.

Saznali smo da lovci brinu o životinjama u šumi. Oni životinje hrane kada je zima. Nose im kukuruz, zob, ječam, sijeno i stavljaju u hranilice, a prisjetili smo se i koje sve životinje se spremaju za zimski san.

Sve naučeno zaokružili smo posjetom lovačkoj sobi gdje nas je ugostio tata naše prijateljice Kiare. Tata lovac pokazao nam je svoje lovačke trofeje raznih jelena, ptica, divlje svinje, jazavca, fazana… S velikim interesom slušali smo lovačke priče, a čuli smo i glasanje jelena, patke i zeca. Nakon edukativnog djela opustili smo se u igri i okrijepi uz sok i slasne zalogajčiće koje nam je pripremila Kiarina mama. Sretni i puni dojmova vratili smo se u vrtić, a kako je sve to izgledalo možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Comments are disabled.