Vrijedne ručice naših mališana izradile su patuljke i lampione. Zajedno s našom dugogodišnjom suradnicom članicom Udruge žena Peteranec bakom Bibom izradile su i adventski vijenac.

Iako živimo u svijetu kada bi djeca nešto sad i odmah, puno toga ne može se dobiti i važno je da djeca u najranijoj dobi dobiju temelj da je potrebno uložiti svoje vrijeme i trud da se nešto dobije  ili strpljenje da se do nečega dođe. Upravo kroz adventski kalendar njeguju osjećaj iščekivanja. U ovom užurbanom svijetu našoj djeci potrebno je dati vrijeme! Vrijeme kada u sigurnosti i toplini vrtića nešto izrađuju, slušaju i mirno i s radošću očekuju.

Mi našim adventskim kalendarom “ČAROBNI PATULJAK” upravo radimo na tome. Djeca nemaju pojam broja kako bi znali koliko dana mora proći do Božića. Na našem prozoru patuljci putuju i svaki nose neki dnevni zadatak. Sva djeca sudjeluju u izvršavanju zadataka , a dijete čiji je patuljak nosi ga kući za uspomenu na jedan dan adventa. Patuljci sve više nestaju, Božić je sve bliže. Kako patuljci nestaju tako se i lampioni na nebu gase..i sve ih je manje…i manje.

Comments are disabled.