U iščekivanju Božića ove godine Kapljice su krenule s pripremama prije početka adventa. Upoznali smo se s običajima našeg kraja, pričali o običajima koje djeca njeguju kod kuće, gledali kratke filmove s pričama o adventu iz okolnih krajeva, naučili nešto novo vezano uz samo vrijeme došašća i veselo s Božićnim pjesmama ušli smo u predblagdansko vrijeme. Za izradu našeg vlastitog adventskog vijenca morali smo izraditi ukrase, a onda i sam vijenac gdje su djeca pokazala svoju kreativnu stranu i uz puno volje sudjelovala u izradi.

Također smo se s velikim uzbuđenjem pripremali za dan sv. Nikole. Upoznali smo se s više različitih legendi o tom djeci posebno dragom svecu, slikali čizmice te učili prigodne pjesmice uz pokrete. Pomoću četki za cipele uvježbavali smo kako očistiti obuću.

S dolaskom prosinca započeli smo s otvaranjem našeg adventskog kalendara uređenog pomoću dječjih čarapica u kojima se skriva tajanstvena poruka i slatko iznenađenje. Kako je to sve izgledalo pogledajte u fotografijama. 

Comments are disabled.