Početkom prošlog tjedna skupina Loptice upustila se u aktivnosti i pripreme za blagdan Uskrs. Djeca su kreativnost i maštovitost izražavala kroz likovne aktivnosti i razne tehnike kao što su tempera, ljepilo, modeliranje slanim tijestom te oblik prirodnine zrno kukuruza. Djeca vrlo pozitivno reagiraju na ponuđene poticaje i rado sudjeluju u aktivnostima.

Poseban doživljaj je bio posjet baka iz Udruge matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski koje su djeci pokazale način ukrašavanja pisanica, kako one kažu, “kak je to negda bilo”. Bilo je tu ljuski od luka, raznih oblika travčica, cvjetića, vrpce, najlonke (čarapice) i od svega toga su vrijedne ruke baka i dječice ukrasile pisanice koje su nosili doma za uspomenu.

Idućih dana posvetili smo se izradi ukrasa za humanitarnu donaciju projekta “Škole za Afriku”. Nakon što su se ukrasi od slanog tijesta osušili djeca su prionula na zadatak bojanja, a na odgajateljicama je ostalo da zamotaju male paketiće i akcija je mogla započeti.

Osim puno posla u našem vrtiću je prošlog tjedna vladala vesela atmosfera, budući da smo proslavili rođendan našeg Timona koji nas je tom prilikom počastio.

Sretan Uskrs svim roditeljima i djeci dječjeg vrtića “Igra” žele odgajateljice Lucija i Josipa!

Comments are disabled.