Krajem svibnja (24.5.) odgojiteljice i stručne suradnice našeg vrtića sudjelovale su na posljednjoj edukaciji „STEM u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju“.

Predavačica Božena Vrgoč iz centra Educativo još jednom je dokazala kako programiranje nije ”bauk”. Ovaj puta sudionice su se upoznale s programom Scratch Junior u kojem su imale priliku programirati i stvarati svoje priče u elektroničkom obliku.  Scratch Junior je aplikacija koja koristi  programski jezik osmišljen za razvoj vještina programiranja kod djece od 5 do 7 godina.

Veliki interes polaznica edukacije ovaj puta su privukli novi roboti u obliku buba.  Uz robote bube usvajaju se vještine kodiranja  tako da im se zadaju upute kretanja kroz prostor (naprijed, nazad, desno, lijevo, pauza). Osim različitih robota, aplikacija, područje STEM – a uključuje i umjetnost  koja potiče djecu na kreativan pristup rješavanju problema i promišljaju o dizajnu u kontekstu osnova iz znanosti i matematike.

Novim spoznajama iz područja STEM – a i načinima njihove primjene u kontekstu predškolskog odgoja i obrazovanja, nakon niza od tri edukacije, stvorile su se nove ideje i mogućnosti za suradnju.

Edukacija „STEM u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju“ dio je projekta “Igra za sve” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Comments are disabled.