Kako su početkom mjeseca djeca u vrtić donosila nove četkice za zube, započeli su razgovore o zubima koji im se klimaju. To je bio poticaj za daljnje aktivnosti tokom prošlog tjedna. Kratkim video isječcima upoznali smo djecu s činjenicom da im ispadaju mliječni, a rastu trajni zubi.

Svakodnevno pranje zubi nakon ručka bila je i do sada nezaobilazna navika te su se na taj način djeca upoznavala s važnošću održavanja oralne higijene i pravilne prehrane u očuvanju zdravih zubi.

U raznim centrima ponuđeni su poticaji koji su poticali djecu na kreativnost i maštu. Likovni centar je bio obogaćen raznim tehnikama kojima su se djeca služila. Razne slikovnice su omogućile djeci razvoj i bogaćenje rječnika dok su od stolno-manipulativnih aktivnosti bile ponuđene društvene igre, igre memorije i pamćenja te poticaji za razvoj fine motorike (čišćenje zubnim koncem).

U posjet nam je stigla i medicinska djelatnica Tihana od koje su dječica saznala da se zubi peru kružno i toliko dugo; poput nove pjesmice za četkanje koja nam je brzo ušla u “uho”. Djeca su sudjelujući u aktivnostima neprestano izmjenjivala svoja iskustva i stečena znanja i bila potaknuta na brigu o zdravlju zubi.

Osim toga veselo je također bilo jer su naša Iva i Nika proslavile rođendan s prijateljima i počastile ih.

Comments are disabled.