19. Olimpijski festival dječjih vrtića održan je u subotu, 6. svibnja u sportskoj dvorani Josip Samaržija – Bepo. Festival su organizirali Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica športskih udruga grada Koprivnice.

Bio je to pravi sportski dan na kojem je sudjelovalo 300 djece iz dječjih vrtića Smiješak, Sveti Josip, Tratinčica i Igra. Mali sportaši natjecali su se u četiri atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica: trčanje na 50 metara, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje. Nakon atletike, uslijedilo je natjecanje u malom nogometu (dječaci i djevojčice) i rukometnom poligonu.

Zmajići su se marljivo pripremali i trenirali za Olimpijadu te su osvojili medalje u svim kategorijama – s Olimpijade su se vratili s 11 medalja! Prvo mjesto osvojili su djevojčice i dječaci u štafetnom trčanju, djevojčice u malom nogometu te ekipa rukometnog poligona. Naši dječaci osvojili su treće mjesto u malom nogometu, a pojedinačne uspjehe postigli su i atletičari (Zrin Škrinjar – 2. mjesto u trčanju na 50m, Franc Švaco – 3. mjesto u trčanju na 50m, Ria Ružić – 2. mjesto u trčanju na 50m, Vito Vitanović – 3. mjesto u bacanju loptice, Adrian Grabrovec – 3. mjesto skok udalj i Stela Štauber – 3. mjesto skok udalj).  Čestitamo Zmajićima na sudjelovanju i uspjehu, a najviše na sportskom ponašanju i “timskom duhu”.

 

Comments are disabled.