U utorak 14. lipnja s nestrpljenjem smo krenuli na naš izlet u MiniPolis. S nama su zajedno išli i naši prijatelji iz skupine Lastavice iz Peteranca, a posebno smo se obradovali našoj prijateljici Emi koja je prije pohađala našu skupinu.

U MiniPolisu su nas dočekali s veseljem i dobili smo animatoricu koja je vodila djeca kroz igraonicu. Prostor MiniPolisa smješten je na 2000 kvadrata i podijeljen je na 40 tematskih malih kućica koje čine pravi dječji grad. MiniPolis je interaktivni grad za djecu, ali i njihove roditelje, odgojitelje i učitelje koji ih prate u najvećoj istraživačkoj avanturi djetinjstva. Čine ga četrdesetak minijaturnih kućica u kojima se djeca upoznaju s više od pedesetak zanimanja. Istražujući MiniPolis djeca otkrivaju i razvijaju svoje talente, strasti i vještine. Djeca kroz igru upoznaju brojna zanimanja, preuzimaju uloge odraslih koje im u stvarnom svijetu zbog njihove dobi nisu dostupne ili sigurne, te razvijaju maštu i osjećaj za timski rad. Djeca uživaju kroz igru, na siguran i njima prilagođen način i upoznaju svijet odraslih. Upoznaju se s različitim zanimanjima; stomatolog, policajac, vatrogasac, frizer, veterinar, poštanski službenik…te se mogu na realističan i vjerodostojan način okušati u njima. Svaka od kućica vjerna je replika nekog stvarnog prostora. Baš kao i svaki grad iz dječje mašte, MiniPolis ima vlastitu zračnu luku, vatrogasnu, postaju, hitnu pomoć, policijsku postaju, tramvajsku stanicu, poštu, prodavaonicu i sve druge elemente i sadržaje koje čine grad. U njihovom restoranu smo pojeli ručak te smo nastavili svoju igru.

 Posjetili smo i Bundek gdje su djeca pojela svoje grickalice i malo se odmorila, a zatim smo krenuli prema vrtiću. U vrtić smo se vratili prepuni dojma i svima će nam ovaj izlet ostati u lijepom sjećanju.

Comments are disabled.